suomalaisen työn ja osaamisen joukossa
TuotteetPalvelutPalvelutiedotteetYT-Kumppanit-LehdistöGloobit Oy
   EtusivuKirjaudu sisäänTilaussivu

 

Tuotteet:

Globepointer® Tracking Service

Trackers

Globepointer® Navigare

Globepointer® AutoMatch

Globepointer® FuelTrack™

Globepointer® GreenTrack™

Globepointer® SplitTrack™

Gloobit Maps™

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Globepointer® Yhteistyökumppanit

Forcit Oy

 

Venevakuutus

 

 MERILÄISEN KORJAAMO OY             Pajatie 31 88690 MAANSELKÄ |+358 8 668 705 |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POP ASENNUS                    Sorkkalantie 141 33980 PIRKKALA |+358 41 504 34 70|

 

 

LEHDISTÖMATERIAALI

 

27.4.2011

Lehtiartikkeli Tekniikan Maailma 9/11

 

8.12.2010

Lehtiartikkeli Kippari-lehti 12/10

 

20.1.2010

Tekniikan Maailma 2/10

 

 

 

22.04.09

Globepointer Internet GPS/GSM karttapaikannuspalvelu sai Avainlipun

 

Kuluttajat suosivat kotimaista

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Gloobit Oy:n kehittämälle ja tuottamalle Globepointer Internet GPS/GSM karttapaikannuspalvelulle Avainlipun käyttöoikeuden. Suurin osa suomalaisista pitää kotimaisia tuotteita ja palveluita ulkomaisia parempina. Kuluttajat myös vaativat saada tietää, minkämaalaisen tuotteen he hankkivat. Kuluttajien mielikuvissa suomalainen alkuperä merkitsee laadukkuutta ja turvallisuutta, ja erittäin hyvin tunnettu Avainlippu on varmin tapa kertoa tuotteen kotimaisuudesta.

 

Hakemus jätettin Avainlippu-arviolautakunnalle koska haluamme korostaa että kansainvälisestä nimestä huolimatta, olemme itse kehittäneet, valmistaneet, rekisteröineet ja koko ajan tuotamme lähes täysin kotimaista palvelua. Ainoastaan siinä käytettävät paikka- ja liiketietoa lähettävät GPS/GSM paikannuspäätelaitteet joudumme maahantuomaan ulkomailta, koska sopivaan kotimaiseen toimittajaan ei ole vielä saatu kontaktia. Osaan käyttämistämme paikannuslaitteista tulemme jatkossa, palvelusovelluksesta riippuen, asentamaan omat hallintaohjelmat mutta itse Globepointer-karttapaikannuspalvelu on tulos suomalaisen PK-yrityksen henkilökunnan yhteisestä ponnistelusta.

 

Tässä paikassa on myös aivan pakko ja jopa hieman ylpeänäkin mainita että myös kartat joita Globepointer-palvelussa käytetään ovat oman väen tuotantoa eikä niitä muista vastaavanlaisista poiketen ole vuokrattu eräältä tunnetulta amerikkalaiselta suuryhtiöltä, vaan olemme kuten sekin, suorassa asiakassuhteessa digitaalisten karttapohjien valmistajan Tele Atlas Inc.n kanssa, jonka toimittamalle alustalle ”rakennamme” asiakkaalle päätelaitteiden paikat, liikesuunnat ja nopeudet todentavan Gloobit Maps-kartaston.

 

Tapa toimia täten helpottaa kovasti liikeneuvotteluja silloin kun keskustellaan lisenssien myöntämisestä sekä karttojen ulkoistamisesta jonnekin muualle kuin yhtiömme palvelimille. Tähän lähdettiin koska katsoimme että hienoisesta tekemisen vaivasta huolimatta, paras tapa tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaista Internet-karttapaikannuspalvelua on kun kykenemme kaikilta osin itse määräämään mitä omilla tuotteillamme teemme. Ja tietysti omien karttojen käyttö palvelussa alentaa myös palvelusta maksettavaa kokonaishintaa! Gloobit Oy:n toimitusjohtaja Harri Hedback kertoo.

Kotimaista laatua jo...

Gloobit Oy on vuonna 2006 perustettu hankolainen verkkopalveluyhtiö joka on keskittynyt profiloimaan ja tuottamaan erilaisia käytännön hallintasovelluksia tälle 16.4.09 uunituoreen avainlipputunnuksen saaneelle Globepointer-päätuotteelleen.

 

Markkinointimme on aloitushetkellä vallinneesta tarpeesta ja siitä syystä johtuneista kehityssyistä suunnattu enimmäkseen yrityksille ja yhteisöille mutta löytyy asiakkaistamme, tosin paljon vähälukuisempi joukko, yksityisiä GPS/GSM-paikannuksen ”esitaistelijoita” joiden mielestä on ihan hyvä kätevästi netin kautta 24/7 todentaa että joskus kovallakin vaivalla ja kalliilla rahalla hankittu liikkuva omaisuus on juuri siellä missä pitääkin ja että elämänpiiriin kuuluvat läheiset ihmiset ovat kaikinpuolin kunnossa. Ja lisää asiakkaita on kaikista kolmesta asiakaskunnasta tulossa tasasisella tahdilla. Suhdannevaihtelut eivät ole ainakaan vielä sanottavasti vaikuttaneet kysyntään eivätkä yrityksen näköaloihin. Saapuneiden yhteydenottojen ja niistä syntyneiden toimeksiantojen perusteella voi selvästi todeta että kiinnostus edustamaamme vielä suhteellisen uutta alaa kohtaan on mukavassa nosteessa.

 

Säästöihin ja turvallisuuteen panostetaan aina. Oli sitten lama-aika tai ei! Näin on ja pysyy! Nykyisistä päinvastaisista puheista huolimatta tässä maassa on toimittu näin jo pitkän aikaa kaikenlaisten lähi sekä kaukaisten kriisien katveessa eläen ja niiden seuraukset kestäen. Katsomme että on sekä minun että henkilökuntamme kunnia-asia yhdessä jatkaa kotimaisen työ- ja tietotaidon perinnettä hyvää laadukasta jälkeä tehden sekä olla yhtenä joskin pienenä osatekijänä ja lenkkinä suuressa suomalaisessa Avainlippu-joukossa pitäen huolta siitä että meiltäkin on tarjolla laadukas kotimainen vaihtoehto! Toteaa Harri Hedback

 

Lisätietoja:

Internet: www.globepointer.com

Sähköposti: asiakaspalvelu@globepointer.com myynti@globepointer.com

Henkilöyhteydet: Harri Hedback +358 440 745 235 / harri.hedback@gloobit.com + henkilö- ja osoiteyhteystiedot / www.gloobit.com

 

Avainlipun tuntevat kaikki

Avainlippu on auttanut kuluttajia ja yrityksiä tekemään vastuullisia valintoja jo vuodesta 1965 asti. Alun perin yhden kampanjan tunnukseksi valittu merkki kuuluu nykyisin Suomen tunnetuimpiin: peräti yhdeksän kymmenestä 15–74 -vuotiaasta suomalaisesta tunnistaa Avainlipun. Yhtä moni on sitä mieltä, että kuluttajilla on oikeus saada tietää alkuperämerkintöjen avulla, minkä maalaisen tuotteen he ostavat.

 

Valmistajien vastaus kuluttajien vaatimuksiin on ollut vapaaehtoinen alkuperämerkintä. Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä, rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki, joka voidaan myöntää suomalaisille tuotteille tai palveluille, joiden kotimaisuusaste on toimialasta riippuen vähintään 50 prosenttia. Avainlippu-tuotteiden keskimääräinen kotimaisuusaste on 80 prosenttia.

 

Tällä hetkellä Avainlippu on käytössä noin 700 yrityksen lähes 1500 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla. Se auttaa kuluttajaa valitsemaan omansa ja yrityksiä erottumaan kilpailijoistaan. Avainlippu toimii brändinrakennuksen työkaluna vahvistaen mielikuvaa yrityksen oman brändin suomalaisuudesta, laadusta, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta.

 

 

 

 

22.01.09 ja 09.02.09

Kevyt Kuljetuskalusto ja Konepörssi lehtien Globepointer-artikkeli

 

Globepointer tietää missä mennään

Gloobit Oy on joulukuussa 2006 perustettu tietoliikenneyhtiö, jonka liiketoimialana ovat verkko-palvelut. Päätuotteena oleva Globepointer paikannus- sekä kalustonseurantajärjestelmä, on suurella rytinällä tulossa yleiseen tietouteen. Yhtiö koostuu tällä hetkellä kuudesta osakkaasta sekä yhdestä ulkopuolisesta myynnin ja markkinoinnin avuksi palkatusta henkilöstä. Hangossa kotiaan pitävä yritys tuottaa itse kehittämäänsä ja valmistamaansa Globepointer Internet GPS/GSM karttapaikannuspalvelua, sekä siitä saatavan paikannusdatan hallintaan tarkoitettuja erilaisia käyttösovelluksia.

Globepointer Internet karttapaikannusohjelman ja siihen liitettyjen paikannuslaitteiden avulla, asiakas kykenee palvelusta saadun käyttöliittymän kautta henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan avulla, miltä tahansa netissä olevalta tietokoneelta, automaattisesti seuraamaan missä päin palveluun kytketyt ajoneuvopaikannuslaitteet sijaitsevat, minne ovat menossa, missä ovat olleet ja ennen kaikkea myös, kuinka kauan paikka ja liiketietoihin perustuvaa toimintaa harjoittaneet.

Peruspalveluliittymässä on lisäarvoa antamassa, mahdollisuus valita laitteen reitinnäyttö, jolloin ajoneuvon, johon laite on kytketty, eri päivinä tekemät reitit saadaan näytölle. Näytettävän reitin laskenta aktivoituu, kun valitaan pisteet joiden väliltä halutaan nähdä ajankohdat, matkan pituudet ja keskinopeuden.

Reaaliaikainen seuranta reittihistorialla

Järjestelmä mahdollistaa jatkuvan seurannan valitun ajanjakson välein. Ajanjakson pituus voi olla muutamasta sekunnista ylöspäin jolloin ajoneuvon kulkema reitti piirtyy valvojan näyttöruudulla olevalle karttapohjalle. Kyseiseen seurattuun tapahtumaan voidaan oheistuotteina saada lukematon määrä muuta tietoa. Varsinkin Globepointer Rover 9+GPS/GSM päälaitteesta, löytyvät tarvittavat valmiudet, jotka on tarkoitus ottaa käyttöön toimintakaudella 2009, mikäli hiljaa hiipivä taantuma ei aiheuta ylimääräisiä ongelmia.

Tällöin ajoneuvosta hankittu tieto voi käsittää polttoainekulutuksen, kuorman painon, rengaspaineet, jne. Samalla pystytään myös seuraamaan ajoneuvoon kytkettyjen oheislaitteiden tilatietoja. Saadaan selville onko ajoneuvoon kytketty perävaunu tai mihin kärry on jätetty, mihin on unohtunut hiekoitin, kärkiaura jne. Kyseisissä palveluissa ainoastaan mielikuvitus on rajana, koska antureita asentamalla kaikki on mahdollista.

Mikäli yrittäjällä on eri ajoneuvoluokkiin kuuluvaa kalustoa, voidaan näytöillä valita kulloinkin seurattava ajoneuvoryhmä tai materiaali. Kuorma-autot kulkevat usein varsin laajalla alueella joten niiden seuranta vaatii laajempaa näyttöä, kuin työkoneet jotka koluavat pienemmällä alueella.

 

Älykäs karttasovellus

Gloobit Oy:n tuottamalla karttapohjalla Gloobit Maps osoitteiden etsiminen on helppoa, koska tarvittavat osoitteet voidaan esisyöttää ajoneuvossa sijaitsevaan näyttöön. Käytännöllisimmät, tai jostain muusta syystä parhaimpien reittien valinta onnistuu helposti.

Aikaisemmin käytetyt reitit on milloin tahansa mahdollista ottaa pääkäyttäjän käsittelyyn ja tutkittavaksi, yksityiskohtaisten tietojen hyödyntämiseksi. Kyseinen maailmankuva kattaa tällä hetkellä Pohjoismaat mutta 09 ensimmäisellä puoliskolla kattavuus laajenee sisältäen myös Venäjän, Baltian sekä Euroopan kartat.

 

Turvallisuus

Turvallisuus näkökohdat ovat yksi tärkeimpiä syitä miksi yritys ei kovasti markkinoi asiakkaitaan. Onhan luonnollista, että yritys jossa ajoneuvojen paikannusjärjestelmä on käytössä, ei siitä kovasti pidä meteliä. Varkaus- ja väärinkäyttötilanteissa, sekä muissakin paikantamistilanteissa järjestelmä auttaa materiaalin valvonnassa.

Omaturvapaikannuspalvelusta liikkeelle lähtenyt innovaatio on lyhyessä ajassa laajentunut varsin kattavaksi turvapaketiksi. Laitteen avulla, voi henkilö milloin tahansa ottaa nopeasti yhteyttä haluamaansa tahoon. Yhteydenotto tapahtuu esivalittuihin numeroihin pienen kytkimen avulla. Yhteydenoton lisäksi järjestelmä seuraa valitulla aikavälillä laitteen sijaintia. Kun laitteet sijoitetaan autoon, voidaan ajoneuvon paikka myös ulkomaan liikenteessä jatkuvasti paikallistaa. Kuljettajalla oleva laite taas kertoo jatkuvasti kuljettajan sijainnin.

Vanhuksille ja lapsille turvavarusteeksi ajateltu laite tuo myös liikenteessä työtään tekeville ammattilaisille lisäturvallisuutta. Toinen asia on sitten haluaako kuski aina ”ison veljen valvontaa”. Voihan olla tilanteita jolloin esimiehen(ml vaimo tai tyttöystävä) ei ole hyvä tietää miehensä kaikkia kulkemia polkuja. Auton sijainti kuitenkin tallentuu aina ja se on varmasti hyvä asia.

Jo pelkästään onnettomuustilanteissa, sekä vahinkojen sattuessa, järjestelmästä on helppo selvittää onko kyseinen henkilö tai laite ollut alueella.

 

Työajanseuranta

Kyseisen datahallintasovelluksen yksi käyttöesimerkki voi olla työntekijöiden työajan seuranta. Työpäivien jälkeen työntekijä istahtaa tuntitietojenkeruupisteessä (joka voi olla mikä tahansa paikka omasta kotitietokoneesta yrityksen varta vasten tehtävään nimettyyn paikkaan) olevan tietokoneen ääreen.

Omilla tunnuksilla kuski avaa oman palvelupäiväkirjan joka kerää ja säilyttää hänen henkilökohtaisesti kirjaamansa, GPS/GSM paikannukseen perustuvat ajo-, työ- ja lisätunnit sekä muut asiakasvalinnallisesti työnantajalle tarpeelliset työsuoritteet. Kuljettaja täyttää kyseistä työpäivää koskevat tiedot, mukaan lukien kaikki haittatyöt ja päivärahat, tallentaa tiedot ja lähettää hyväksyttäväksi. Mikäli kuski ei tarkkaan muista päivän ajotapahtumia, voi hän milloin vain tarkastaa tiedot koneelta, johon hän saa näytille päivän reitin, tapahtuma-aikoineen.

Seuraavana työpäivänä esimies tutkii työt ja hyväksyy ne tai pyytää selvennyksiä tarpeen mukaan. Hyväksytyt työpäivät siirtyvät odottamaan palkanmaksua, laskutusta jne. tarpeen mukaan.

 

Raportointi

Globepointer on varsin mielenkiintoinen työkalu kun mietitään tapahtumien dokumentointia. Järjestelmästä saatava tieto kattaa yrityksen tai yhteisön tapahtumista juuri niin paljon kuin asiakas haluaa. Raporteilla voidaan käsitellä ja seurata ajoneuvojen tekemiä työsuoritteita sekä käyttöastetta.

Järjestelmä mahdollistaa reaaliaikaiset tai historiatietoihin perustuvat kustannusseurannat. Kuljettajien työhistorian seuranta päivämäärän, työajoneuvon, työaikavälin, palkkajakson jne. mukaan on mahdollista. Raportoinnissa jälleen, vain palvelun tilaajan mielikuvitus tuntui olevan rajana palvelun tarjonnassa.

Järjestelmä räätälöidään mahdollisimman hyvin asiakkaan toivomusten mukaan. Gloobit Oy:n toimitusjohtaja Harry Hedback sekä Hangon kaupungininsinööri Martti Kerkelä ovat yhdessä tarkkaan miettineet, minkälaisia ominaisuuksia Hangon kaupungin tekninen virasto järjestelmästä haluaa.

Seurannan aikana voidaan saada näytille vain tietty auto. Tällöin seurattavan ajoneuvon rekisterinumero, sekä tärkeimmät tiedot siitä näkyvät kartalla.

Käytettävissä olevat laitteet ja niiden hinnat

Gloobit Oy tuottaa itse kehittämäänsä ja valmistamaa Globepointer Internet GPS/GSM karttapaikannuspalvelua sekä siitä saatavan paikannusdatan hallintaan tarkoitettuja erilaisia käyttösovelluksia. Edellä mainittuun toimintaan liittyen Gloobit tuo maahan Saksasta ja Taiwanista neljää erilaista Globepointer paikannuspalvelussa käytettävää GPS/GSM-paikannuslaitetta.

Varsinaisesti ajoneuvokäyttöön tarkoitettua Glodepointer Rover 9-paikannuslaitetta saa joko kiinteästi asennettavana mallina, tai TrackBox pika-asennusversiona. Kyseiseen versioon saa myös lisäantureita, mikäli ajoneuvon eri osa-alueista halutaan lisää informaatiota. Henkilökohtaisen ja ajoneuvokohtaisen paikantamis- ja turvaamiskäyttöön löytyvät Globepointer PT 33, PT 35 sekä Pickotrack Black.

Paikannuspalvelun käyttöliittymän, johon saa liittää 1-3 paikannuslaitetta, kuluttajahinta on 14,90 euroa/ kuukausi. Kyseisten paikannuslaitteiden hinnat ovat seuraavat
PT 33 220 euroa
PT 35 230 euroa
ROVER 9 280 euroa
PICOTRACK BLACK 430 euroa

Glodepointer paikannuslaitteet ovat pieniä ja tehokkaita. Nämä Saksassa ja Taiwanissa valmistettavat laitteet ovat erillaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja.

Kustannusäästöt

Järjestelmällä pystytään sekä reaaliajassa, että historiatietoihin tukeutumalla seuraamaan ajoneuvojen käyttämiä reittejä. Näistä tiedoista voidaan eri työtilanteissa kätevästi päättelemään suorimmat ja nopeimmat ajoreitit eri tilanteille.

Täysin mahdollista on myöskin tarkka polttoaineen kulutuksen seuranta eri työtehtävissä. Ajoneuvojen paikannushistoriaan perustuvan yksilöityjen seurannan, kustannusseurannan ja teemakarttatoimintojen hyväksikäyttö palvelee yritystä kaluston järkevän ja kustannus säästöisen ajattelutavan työkaluna.

Kaluston käyttöastetta on raporteilla helppo seurata ja sitä myötä suunnitella mahdollisia lisähankintoja tai poistoja.

Kyseinen järjestelmä on mitä ilmeisimmin astumassa vasta ensimmäisiä askeleitaan. Sen kehittyminen on kiinni vain asiakkaiden mielikuvituksesta sekä yrityksen kyvystä vastata niihin. Tulevaisuudessa meidän jokaista liikettä valvotaan, joka ainut askel jää historiatietoihin eikä eksymisiä eikä turhia liikkeitä enää tehdä.

 

Venemessut-08

- Globepointer™ Navigare esite (pdf-tiedosto)

  


Tietoa Globepointerista | Käyttöehdot | Yleiset sopimusehdot | Tietosuoja
Toimituskulut
| Julkaisutiedot | Yhteystiedot | Jälleenmyyjät | YT-Kumppanit/Lehdistö
© 2008 GLOOBIT OY • Kaikki oikeudet pidätetään