suomalaisen työn ja osaamisen joukossa
   EtusivuKirjaudu sisäänTilaussivu

 

Tuotteet:

Globepointer® Tracking Service

Trackers

Globepointer® Navigare

Globepointer® AutoMatch

Globepointer® FuelTrack™

Globepointer® GreenTrack™

Globepointer® SplitTrack™

Gloobit Maps™

 

 

 

 

Globepointer® tietää missä mennään!

Tiesitkö muuten että keskivertokäyttäjän diesel- tai bensiinikäyttöinen keskivertoauto kuluttaa vuodessa n. 1,6 tonnia polttoainetta ja sitä tehdessään myös syytää ilmoille n. 2,5 tonnin CO2 päästöt!

Melkoisen hurjia lukuja!

Niin ovat...ja myös yksi monista syistä miksi myös me haluamme omalta osaltamme auttaa Luontoa selviytymään tästä ihmiskunnan alituisen liikehtimisen aiheuttamasta ympäristöpaineesta!

Siksi uusin sovelluksemme GreenTrack™ on suunniteltu ja kehitetty asiakkaidemme ajoneuvologistisesta toiminnasta aiheutuvan polttoainekulutuksen sekä CO2 päästöjen seuraamista ja todentamista varten.

GreenTrack™ on lyhyesti sanottuna Globepointer® -paikannuspalvelusta saatavan GPS-paikannusdatan automaattiseen historiatallennukseen perustuva hyötyohjelma jota käyttämällä palvelun asiakas helposti näkee tietokoneensa näyttöruudulta oman ajoneuvologistisen toimintansa synnyttämän "viherjalanjäljen" koon.

Myös GreenTrack™ kehitystyöhön osallistuneet tulivat pian huomaamaan että kun itseaiheutettu polttoainekulutus ja CO2 päästöt ovatkin yht'äkkiä omin silmin nähtävissä, on myös tuhat kertaa motivoivampaa ja huomattavasti helpompaa muuttaa omaa liikennekäyttäytymistä ja -tottumuksia, kun meitä kaikkia koskeva asia on myös omakohtaisesti tiedossa ja GreenTrack™ palvelusta selvästi näkee että vain "pikkuisen hienosäätämällä" voi ihan oikeasti itse vaikuttaa ilmaston ja miksei samalla myös kukkaron tilaa kohentavasti!

Kiinnostavaa...no...miten asiassa olisi edettävä?

Kun tilaat nettipalvelustamme tai ostat jälleenmyyjältämme esim. Globepointer® R9 GPS/GSM ajoneuvopaikantimen tai jonkin muun vastaavan, tulee rekisteröityminen Globepointer® Internet Karttapaikannuspalvelun asiakkaaksi mahdolliseksi. Rekisteröitymisen jälkeen saat käyttöösi Globepointer®- käyttöliittymän josta näet oman GPS/GSM-paikantimesi viimeisen olinpaikan ja liikesuunnan sekä halutessasi vaikka sen koko paikannushistorian. Sillä hallitset myös erinäisiä päätelaitetoimintoja ja palvelimille automaattisesti 24/7 tallentuvaa paikka- ja liikedataa.

Käyttöliittymästä löytyy myös puheenaiheena oleva GreenTrack™ sovellus jolla voit ns. "bioverrata" oman liittymäsi paikannushistoriaa joka tarkoittaa että GreenTrack™ sovellus laskee antamaltasi aikaväliltä ajetut kilometrit, polttoainekulutuksen, CO2-päästöt ja muodostaa edellämainituista yhdessä muutaman muun toiminnon kanssa nähtäväksesi lukeman nimeltä GreenTrack Index, jolla todennat mainitun aikavälin omalogistiset CO2-säästöt kilogrammoina ilmaistuna ja vapaavalintaiseen verrokkiaikaväliin suhteutettuna.

Eli lyhyesti sanottuna GreenTrack Index lukemasta voit yhdellä vilkaisulla päätellä kuinka paljon vähemmän tai enemmän olet ajanut tässä kuussa kuin edellis- tai vaikka viime vuoden heinäkuussa ja onko tuo tapahtunut liikkumishistoriasi ollut enimmäkseen järkevää ja hyödyllistä vai ei...

Kerro lisää!

Kiitos mielelläni. GreenTrack Index ei siis ole jokin kiinteän ja etukäteen määrätyn ajanjakson "kulutus ja päästökuva" ja tarkasteltavissa esim. kerran kuussa koska ohjelman tekijä on joskus alunperin niin päättänyt, vaan GreenTrack Index päivittyy käyttäjänsä oman tilastointitarpeen mukaisesti.

Ts. itse valitun aikavälin mukaisia paikannustallenteita, olivatpa ne sitten viimeaikaisia tai vielä aikaisempia, voi aina verrata itse valittuun verrokkihistoriaan. Ohjelma ensin tosin ehdottaa tarkastelujaksoksi kuluvaa ja verrokiksi edellistä kuukautta, mutta tuokin valinta on tietysti täysin vapaa!

GreenTrack Index on silloin tietysti positiivinen kun verrokkiaikaan suhteutetut matkat/reitit lyhenevät tai pysyvät muuttumattomina, mutta jos on toimittu päinvastoin eli onkin ajettu "hiukan enemmän" niin etumerkki muuttuu negatiiviseksi jolloin jo mahdollisesti saavutetut CO2-säästöt vastaavasti pienevät ja se ei oikeasti liene kenenkään etu ja varsinainen tavoite, eihän...

Ei todellakaan...

No, oli niin tai näin, koska Globepointer® paikannuspalvelusta saatava paikannustieto on keskimäärin lähes reaaliaikaista ja siinä käytettävien GPS/GSM päätelaitteiden paikannustarkkuus parhaimilllaan 1,5 m, ovat asiakkaamme saaneet itselleen melko realistisen työkalun aiheuttamiensa haittapäästöjen seuraamiseksi jne vähentämiseksi.

Yleishyödylliseksi katsottavaa GreenTrack Index lukemaa voi myös vaaratta ja omia liikkumisiaan paljastamatta jakaa tiedoksi ulkopuolisille jolloin esimerkiksi kuljetusyritykset voivat hyödyntää sitä omassa markkinoinnissaan. Niin että...

 

Mikä mahtaa olla Sinun henkilökohtainen GreenTrack Index lukemasi?

 

Ystävällisin Terveisin    Globepointer®

 

GreenTrack™ asiasisältöön liittyviä tietolinkkejä; ake.fi

 


Tietoa Globepointerista | Käyttöehdot | Yleiset sopimusehdot | Tietosuoja
Toimituskulut
| Julkaisutiedot | Yhteystiedot | Jälleenmyyjät |
Yhteistyökumppanit/Lehdistö
© 2008 GLOOBIT OY • Kaikki oikeudet pidätetään